Blicher Fuhr Logo
pas

Udlændingeret

Generelt om udlændingeretten

Udlændingeretten er kompleks, blandt andet fordi den er præget af to modsatrettede tendenser.

På den side forsøger Folketinget og regeringen på de fleste områder at gøre det sværere og sværere at få tilladelse til at opholde sig her i landet. På den anden side sætter EU-retten og Danmarks internationale forpligtelser – herunder især Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK) – stadigt flere og snævrere grænser for regeringen og lovgivers muligheder for at stramme kravene.

Selv om kravene i dansk lovgivning strammes, begrænses virkningerne af stramningerne i et vist omfang af retspraksis fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og EU-Domstolen samt den stigende betydning af FN’s menneskerettighedskonventioner, herunder især handicapkonventionen og børnekonventionen.

Det er vores erfaring, at udlændingemyndighederne kun i ringe grad gør ansøgere opmærksomme på de muligheder, som den internationale retsudvikling skaber. Det er især et problem, at ansøgere ikke får at vide, hvilke oplysninger der skal fremlægges, hvis international ret skal påberåbes.

Derfor forekommer det desværre, at ansøgere får afslag, fordi de ikke får fremlagt de oplysninger, der er nødvendige for at påberåbe international ret.

På den baggrund har vi vundet mange klagesager, hvor ansøgeren ikke var repræsenteret af advokat i første instans.

 

Asyl

At søge asyl er en grundlæggende international ret for enhver person, der står over for fare i deres hjemland. Hvis du overvejer at ansøge om asyl i Danmark, eller kender nogen, der gør, er det essentielt at forstå processen, de rettigheder der følger med og hvordan en advokat kan hjælpe.

Asylansøgningsprocessen

Som asylansøger skal du først indgive en formel ansøgning om asyl til de danske myndigheder. Dette gøres typisk ved at henvende sig til et asylcenter eller en politistation, hvor du vil blive bedt om at udfylde relevante formularer og give oplysninger om din baggrund og årsagerne til, at du søger asyl. Du kan også henvende dig til os og få vores hjælp til at indgive en ansøgning om asyl. I de fleste tilfælde kan vi hjælpe med at starte sagen op og indgive asylansøgningen gratis.

Når asylansøgningen er indgivet, vil asylansøgeren gennemgå et eller flere interviews med Udlændingestyrelsen. Under disse interviews er det vigtigt at fremlægge alle relevante oplysninger og dokumentation, der kan støtte asylansøgningen. En advokat kan bistå med forberedelsen til disse interviews og sikre, at alle relevante detaljer fremlægges korrekt.

Kriterier for Asyl

For at opnå asyl i Danmark, skal en ansøger enten have en velbegrundet frygt for forfølgelse på grund af race, religion, nationalitet, politisk overbevisning, eller tilhørsforhold til en bestemt social gruppe (konventionsstatus), eller være i reel risiko for at lide alvorlig skade ved at vende tilbage til deres hjemland (beskyttelsesstatus).

Det er vigtigt at forstå, at kriterierne for asyl er komplekse og ofte skønsmæssige. Det er her en advokat kan gøre en stor forskel, ved at hjælpe med at dokumentere og argumentere for, hvordan asylansøgerens situation opfylder disse kriterier.

Rettigheder for Asylansøgere

Når du har indgivet din asylansøgning, har du ret til at opholde dig i Danmark under behandlingen af din sag. Dette giver dig en midlertidig beskyttelse, mens myndighederne undersøger din ansøgning og afgør din ret til asyl.

Afgørelse, appel og gratis advokatbistand

Efter din asylansøgning er blevet vurderet, vil du modtage en afgørelse fra myndighederne. Hvis din ansøgning er godkendt, vil du få tildelt asylstatus og de rettigheder, der følger med. Hvis din ansøgning afvises, har du oftest ret til at appellere afgørelsen til Flygtningenævnet. I denne proces har du ret til gratis advokatbistand, og du har ret til at vælge din egen advokat.

En appel er en mulighed for at argumentere for, hvorfor den oprindelige afgørelse var forkert. Dette kan indebære at fremlægge nye oplysninger eller argumenter, eller det kan indebære at kritisere den måde, hvorpå myndighederne har anvendt loven eller bedømt bevismaterialet. En advokat kan bistå med at udarbejde en effektiv appel.

Vi har stor erfaring med at repræsentere ansøgere over for såvel Udlændingestyrelsen, Udlændingenævnet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration og Flygtningenævnet samt at føre sager om udlændingeretlige spørgsmål i retten.

Vi yder bistand i alle sager på det udlændingeretlige område, herunder familiesammenføring, arbejds- og opholdstilladelse og asylsager.



+45 47 47 00 99

post@blicherfuhr.dk

Torvegade 14, 1. 1, 8900 Randers C

Kontakt os

Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt